[ARHIIV] mängumeistrid
Pole sisse logitud. [Logi sisse ]
Mine lehekülje algusesse
Prinditav versioon | Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse  
Message Boxiga abi vaja
Silx-y
Level 11
Avatar

Liitunud: 11.6.2009
Postitusi: 846
[EEMAL]




postitati 27.10.2010 15:58 Tsiteeri
Message Boxiga abi vaja



Tervist! Tahaksin teha message boxi mis koosneks kolmest osast.

Osa 1 Kus on nupud millest saab sulgeda.

Osa 2 kus on tekst

Osa 3 kus on scrollimis nupud.

Ma olen aru saanud, et message boxina seda teha ei saa, peaks objectina tegema aga ise oska. Kas keegi oskaks aidata?

Lisatud pilt:
ciews:
message box.png
(82.01kb)


Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
valter
1


Liitunud: 19.1.2005
Postitusi: 1553
[EEMAL]




postitati 27.10.2010 17:10 Tsiteeri


seda message boxiga teha jah ei saa. Otsi näidete alt mingi "menüü" või "menu" või "nupud" või misiganes taoline näide ;)
http://www.dmgamez.pri.ee/GRONGO1/uss_walk.gif
Ralli I: dm11Veresaun III: dm11<br>Emo1: icedude, valter8bit I: võistlus kestabAktsioon III (2009): -<br>Aasta mäng 2009: Pilvemees, valter<br>Vabateema II: valter
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
InCreator
baksjor!
Avatar

Liitunud: 18.12.2005
Postitusi: 1230
[EEMAL]




postitati 27.10.2010 18:26 Tsiteeri


1. joonistad 4 pilti. üks on niisama, teisel sulgemisnupp alla vajutatud ja ülejäänud kahel vastav scrollimise oma
Sellest saab 1 sprite 4 kaadriga

2. teed objekti. talle mingi muutuja, mis määraks ära, mis pilti hetkel näidata:

create:
nupp = "pole";

3. kontrollid, kas hiir on nupu kohal

step:
Kood:

if (mouse_x > x+sulgemisnupu x ekraanil && mouse_x < x+sulgemisnupu x + sulgemisnupu laius ekraanil) &&
(mouse_y > y+sulgemisnupu y ekraanil && mouse_y < y+sulgemisnupu y + sulgemisnupu kõrgus ekraanil)
nupp = "sulgemisnupp";

else if (mouse_x > x+ülesscrollimisnupu x ekraanil && mouse_x < x+ülesscrollimisnupu x + ülesscrollimisnupu laius ekraanil) &&
(mouse_y > y+ülesscrollimisnupu y ekraanil && mouse_y < y+ülesscrollimisnupu y + ülesscrollimisnupu kõrgus ekraanil)
nupp = "scrolliüles";

... sama asi alla scrollimisnupu kohta ka

else
nupp = "pole";


vot.
See ei ole üldse keeruline kood. Ütleme et sulgemisnupp on 32x32 suur ja asub telefoni pildil 100px vasakust servast ja 400px ülaservast. Eelnev kood näeks välja nii:

Kood:

if (mouse_x > x+100 && mouse_x < x+132) && (mouse_y > y+400 && mouse_y < y+432)
nupp = "sulgemisnupp";


Kuskohal miski asub, näed, kui liigutad sprite editoris kursori nupu vasak-ülemise serva juurde -- ekraani alaservas näitab hiire koordinaate.
http://www.indrek.org/i/pull/sprite_editor.png
Liigutades hiirt nupu teise serva, saad ka lihtsalt arvutada, kui lai ta oli ja kui pikk.

vot. Koodiga kontrollid niisiis, kas hiire x ja y jäävad nupu servade vahele mõlemat pidi ehk kas hiir on nupu kohal. Et nupp on ümmargune ja kontroll kandiline, ei loe eriti, keegi ei märka.

Nüüd, kus sa "tead", mille kohal hiir on, saad anda tegevused:
Step event ikka:

Kood:

if (nupp = "sulgemisnupp")
...sulgemise kood siia
else if (nupp = "scrolliüles")
...üles scrollimise kood siia
else if (nupp = "scrollialla")
...alla scrollimise kood siia


Ja nüüd jääb üle vaid kõik joonistada:

Kood:

if (nupp = "sulgemisnupp")
draw_sprite(mobla pildi sprite, 1, x,y)
else if (nupp = "scrolliüles")
draw_sprite(mobla pildi sprite, 2, x,y)
else if (nupp = "scrollialla")
draw_sprite(mobla pildi sprite, 3, x,y)
else
draw_sprite(mobla pildi sprite, 0, x,y)

Ja muidugi

draw_text(x+ekraaniääre kaugus, y+ekraaniääre kaugus, "blablabala");


Seda osa saaks lühemalt ka, muutes juba step eventis image_singlet iga hiirekontrolli peale ja joonistades sprite nii;
draw_sprite(mobla pildi sprite, image_single, x,y)

A window is technically a wallhack.
Emo2: InCreator
Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
Silx-y
Level 11
Avatar

Liitunud: 11.6.2009
Postitusi: 846
[EEMAL]




postitati 27.10.2010 20:01 Tsiteeri


aga mis oleks scrollüles ja alla kood?


EDIT: Ma lähen vist natuke kergemat teed ja ehitan selle iphone teisiti üles. Aga tänud sulle inc.


Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum

Hetkel loevad seda teemat:
Mitte ühtegi - 1 külaline

Mine lehekülje lõppu





Foorumi algbaas põhineb XMB mootoril, modifitseeritud Valter Pundi poolt
Kodulehekülg on tehtud Valter Pundi poolt vpundi ät gmail punkt komm