[ARHIIV] mängumeistrid
Pole sisse logitud. [Logi sisse ]
Mine lehekülje algusesse
Prinditav versioon | Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse  
Teksti kustutamine
Maksud
Level 5
Avatar

Liitunud: 8.4.2010
Postitusi: 184
[EEMAL]




postitati 25.6.2010 14:54 Tsiteeri
Teksti kustutamine



Niisiis,
küsimus kiire ja lühike.
Kuidas eemaldada teksti, mis tekib selle koodi tulemusena.
draw_text(100,100,global.raha)
Suht kiire!
Ette tänades,
Maksud.

Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
valter
1


Liitunud: 19.1.2005
Postitusi: 1553
[EEMAL]




postitati 25.6.2010 15:36 Tsiteeri


oleneb kuidas global.raha sul määratakse.
ma ei saa ikka üldse aru, mida sa teha tahad

see kood:
Kood:

draw_text(100,100,global.raha)

asenda selle koodiga:
Kood:


http://www.dmgamez.pri.ee/GRONGO1/uss_walk.gif
Ralli I: dm11Veresaun III: dm11<br>Emo1: icedude, valter8bit I: võistlus kestabAktsioon III (2009): -<br>Aasta mäng 2009: Pilvemees, valter<br>Vabateema II: valter
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
Maksud
Level 5
Avatar

Liitunud: 8.4.2010
Postitusi: 184
[EEMAL]




postitati 25.6.2010 16:28 Tsiteeri


Seda, et kui näiteks klikkad kuhugile kaoks see tekst ära, mis enne draw'itud on.

Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
InCreator
baksjor!
Avatar

Liitunud: 18.12.2005
Postitusi: 1230
[EEMAL]




postitati 25.6.2010 16:36 Tsiteeri


Drawitud tekst on ekraanil nii kaua kui teda kästakse drawida.

NÄITEKS

kui sul on ruumis objekt "tekst", ja tema draw eventis on kood
draw_text(100,100,global.raha)
siis ta drawib seda nii kaua kui objekt olemas on või tema draw event käsib.

EHK SIIS

ta ei drawi enam, kui draw event ei käsi seda teha (näiteks kontrollid muutuja abil kas käsib) või objekt hävitatakse või objekt ei ole enam visible

NIISIIS

Ütleme et sul on objekt mis kindla klõpsu peale näitab teksti global.raha. Ütleme et selle objekti nimi on "mees" ja raha näitab kui vajutatakse tühikut, kaob aga suvalise hiireklõpsu peale
Createsse paned koodi:

naitaraha = 0; // kas näidata teksti

Step eventisse kood

if (keyboard_check(vk_space)) naitaraha = 1; //...tühik näitab raha
if (mouse_check_button(mb_left)) naitaraha = 0; //...klõps kaotab raha

Draw eventisse kood:

if (naitaraha = 1) draw_text(100,100,global.raha)

Ja korras!
Muidugi võid seda teha läbi teise objekti. On näiteks nupu objekt "rahanupp". Kaota tühiku rida step evenist, ja tee nupu objektile event

Mouse left pressed
Ja sinna kood:

mees.naitaraha = 1;

Ja sunnidki objekti "mees" raha näitama

jne jne jne jne jne. Seda saab miljardit moodi teha. Lisasin lihtsa näite ka

Lisatud fail: tekst.gmk (9.5kb)
124 korda tõmmatud

A window is technically a wallhack.
Emo2: InCreator
Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
Maksud
Level 5
Avatar

Liitunud: 8.4.2010
Postitusi: 184
[EEMAL]




postitati 25.6.2010 16:39 Tsiteeri


Tore.
Õppisin, siis midagi siit ja proovin meelde jätta.

Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
InCreator
baksjor!
Avatar

Liitunud: 18.12.2005
Postitusi: 1230
[EEMAL]




postitati 25.6.2010 16:42 Tsiteeri


Lisasin näite ka eelmisele postitusele.
A window is technically a wallhack.
Emo2: InCreator
Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
Maksud
Level 5
Avatar

Liitunud: 8.4.2010
Postitusi: 184
[EEMAL]




postitati 25.6.2010 18:24 Tsiteeri


Ja veel üks kiire küsimus.
Kuidas teha, nii et kui kursor on objekti peal, siis muutuks see mitte siis kui kursor on objekti peale läinud?
Või on see sama?

Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
h0lx
Kohalik sitapea
Avatar

Liitunud: 10.4.2006
Postitusi: 1826
[EEMAL]




postitati 26.6.2010 16:10 Tsiteeri


loogika, garotse.
http://i47.tinypic.com/x0w83p.gif
Moonwalk
Platform II: -DMI-; H0lx&jorssJõulumäng I: h0lx&jorss
Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
Maksud
Level 5
Avatar

Liitunud: 8.4.2010
Postitusi: 184
[EEMAL]




postitati 26.6.2010 17:06 Tsiteeri


Abi paluks, ikkagi.
Vaja oleks koodi, mis muudaks kursorit, kui see on objekti peal.

Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
h0lx
Kohalik sitapea
Avatar

Liitunud: 10.4.2006
Postitusi: 1826
[EEMAL]




postitati 26.6.2010 18:20 Tsiteeri


N2iteks kursorit joonistad samamoodi nagu teksti, hiire x ja y positsioonidele.

Ja siis teed muutuja, mida muudetakse vastavalt sellele, kas hiir on objekti peal(nt objektipeal=1 v6i objektipeal=0), selleks v6id kasutada ntx vastavaid evente vms.

Ja siis kontrollid selle joonistamise juures, et kui muutuja on nt 1 siis joonistatakse esimene kursor, muidu teine.

Koodi m6tlemisega saad ise hakkama, ma ytlesin selle sulle pmst ette, funktsioonide nimetused ja selle, kuidas neid kasutada, leiad helpist.

http://i47.tinypic.com/x0w83p.gif
Moonwalk
Platform II: -DMI-; H0lx&jorssJõulumäng I: h0lx&jorss
Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
InCreator
baksjor!
Avatar

Liitunud: 18.12.2005
Postitusi: 1230
[EEMAL]




postitati 27.6.2010 12:13 Tsiteeri


Ütleme et on objekt "kursor" ja objekt "asi"
On kaks spritet - sprite0 ja sprite1, esimene on normaalne kursor ja teine see, milleks kursor muutub

"kursor"i create:
pilt = sprite0;

// mis pilti joonistada, ütleb muutuja "pilt"

"kursor"i step:
if !(position_meeting(mouse_x,mouse_y,asi))
pilt = sprite0;


// kui hiir EI ole (hüüumärk käsu ees muudab käsu vastupidiseks) objekti "asi" peal, on "pilt" väärtuseks tavaline kursor

"kursor"i draw:
draw_sprite(pilt,-1,mouse_x,mouse_y)

// joonista kursori pildiks muutuja "pilt" väärtus

objekti "asi" step:
if (position_meeting(mouse_x,mouse_y,self))
kursor.pilt = sprite1;


// kui hiir on enda peal, anna tema muutuja "pilt" väärtuseks see pilt, mis näitab et kursor on hiire kohal

Lisatud fail: kursor.gmk (10.99kb)
117 korda tõmmatud

A window is technically a wallhack.
Emo2: InCreator
Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum

Hetkel loevad seda teemat:
Mitte ühtegi - 1 külaline

Mine lehekülje lõppu





Foorumi algbaas põhineb XMB mootoril, modifitseeritud Valter Pundi poolt
Kodulehekülg on tehtud Valter Pundi poolt vpundi ät gmail punkt komm