[ARHIIV] mängumeistrid
Pole sisse logitud. [Logi sisse ]
Mine lehekülje algusesse
Prinditav versioon | Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse  
random
Bproof
Level 6
Avatar

Liitunud: 23.5.2010
Postitusi: 262
[EEMAL]




postitati 30.5.2010 11:35 Tsiteeri
random



Tere küsimus siit siis et

oletame et on var vanus

vanus = round(random(99))

ning joonistame selle ka välja

draw_text(view_xview+240,view_yview,"Vanus: " + string(obj_mees.vanus));

siis ta näitab et vanuse asemel numbreid , jookseb 1-st 99-neni ja siis uuesti ja uuesti .

Nüüd tahaks teada kuidas ma saan nii teha et vanus oleks näiteks 50-99
vanus = round(random(50-99)) ??

ja et ta joonistaks välja ka siis et vanus on 50-99

Loodan et saite aru mida mõtlen ja palun kui ei oska vastata palun ärge postitage siia midagi :)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
normann
Level 15
Avatar

Liitunud: 28.4.2006
Postitusi: 1528
[EEMAL]




postitati 30.5.2010 11:50 Tsiteeri


1. round() pole seal vajalik, random() tekitab ainult täisarve niikuinii.
2.Kui sa tahad, et ta näitaks vanust 50-99 siis pane lihtsalt drawing koodile if ette :

if (vanus > 49){
draw_text(view_xview+240,view_yview,"Vanus: " + string(obj_mees.vanus));
}

3.Kui sa aga tahad, et vanus saaks olla ainult 50-99, siis pane lihtsalt random teistsugune:
vanus = 49+random(50)

ja kõik muu jäta samaks.

http://media.kickstatic.com/kickapps/images/40602/photos/PHOTO_7961920_40602_4826691_ap.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
Peeter
Level 9
Avatar

Liitunud: 17.7.2006
Postitusi: 607
[EEMAL]




postitati 30.5.2010 11:53 Tsiteeri


Tsitaat:
Tsitaat: normann
random() tekitab ainult täisarve niikuinii.

wat
Strateegia II: Peeter ja rallitajaRPG III: Peeter<br>Jõulu 2008 II: PeeterEmo3: emoemo<br>Aktsioon I (2009): PeeterVabateema I: veka&pets
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
normann
Level 15
Avatar

Liitunud: 28.4.2006
Postitusi: 1528
[EEMAL]




postitati 30.5.2010 12:05 Tsiteeri


Vaatasin praegu järgi gmwiki´st ja watdafuk nagu, mul on alati täisarve andnud :o
aga eniveis, seal peaks olema siis floor(), round() annaks vahepeal vastuseks 100.

http://media.kickstatic.com/kickapps/images/40602/photos/PHOTO_7961920_40602_4826691_ap.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
Peeter
Level 9
Avatar

Liitunud: 17.7.2006
Postitusi: 607
[EEMAL]




postitati 30.5.2010 12:10 Tsiteeri


round(random(99)) küll 100 ei returni kunagi. random(99) returnib 0-98.99999999999999999999999..., aga mitte kunagi täpselt 99. Ja, et roundiga 100 saada, peab arv olema üle 99.5
Strateegia II: Peeter ja rallitajaRPG III: Peeter<br>Jõulu 2008 II: PeeterEmo3: emoemo<br>Aktsioon I (2009): PeeterVabateema I: veka&pets
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i

Hetkel loevad seda teemat:
Mitte ühtegi - 1 külaline

Mine lehekülje lõppu





Foorumi algbaas põhineb XMB mootoril, modifitseeritud Valter Pundi poolt
Kodulehekülg on tehtud Valter Pundi poolt vpundi ät gmail punkt komm