[ARHIIV] mängumeistrid
Pole sisse logitud. [Logi sisse ]
Mine lehekülje algusesse
Prinditav versioon | Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse  
 Lehekülgi:  1  2
Vaja abi PHP-ga
fastexp
x )


Liitunud: 16.9.2008
Postitusi: 297
[EEMAL]




postitati 8.8.2009 22:31 Tsiteeri
Vaja abi PHP-ga



Kuidas teha nii, et php kood näitaks aind 4 esimest uudist avalehel?

Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
simmo
Level 10
Avatar

Liitunud: 6.1.2006
Postitusi: 720
[EEMAL]




postitati 9.8.2009 06:58 Tsiteeri


Kus ja kuidas uudiseid hoitakse?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
fastexp
x )


Liitunud: 16.9.2008
Postitusi: 297
[EEMAL]




postitati 9.8.2009 10:33 Tsiteeri


Tsitaat:
Tsitaat: simmo
Kus ja kuidas uudiseid hoitakse?

Uudiseid hoian txt failis.

Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
jnt
Veebiguru
Avatar

Liitunud: 3.2.2005
Postitusi: 731
[EEMAL]




postitati 9.8.2009 11:11 Tsiteeri


file() funktsiooniga avad faili
nt for'iga käid läbi file() funktsiooniga saadud array ja kuvad vajalikud uudised. (See kõik eeldusel, et 1 rida=1 uudis)

Sellest peaks piisama, kui tahad ise hakkama saada. Kui aga tahad, et keegi sinu eest ära teeks, siis oota veel, kuna mina seda tegema ei hakka. ;)

GigAHerZ Web - http://jnt.pri.ee/
Banner Exchange - http://be.jnt.pri.ee/
Mission Possible - http://web.zone.ee/mispos/
Black Nova Traders - http://bnt.jnt.pri.ee/
Aktsioon I: jnt
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
fastexp
x )


Liitunud: 16.9.2008
Postitusi: 297
[EEMAL]




postitati 9.8.2009 11:26 Tsiteeri


Tsitaat:
Tsitaat: jnt
file() funktsiooniga avad faili
nt for'iga käid läbi file() funktsiooniga saadud array ja kuvad vajalikud uudised. (See kõik eeldusel, et 1 rida=1 uudis)

Sellest peaks piisama, kui tahad ise hakkama saada. Kui aga tahad, et keegi sinu eest ära teeks, siis oota veel, kuna mina seda tegema ei hakka. ;)

Ma proovin ikka ise. :)

Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
jyri1234
Level 9
Avatar

Liitunud: 16.1.2008
Postitusi: 542
[EEMAL]




postitati 9.8.2009 11:30 Tsiteeri


Ma ei taha uut teemat teha ja mul kah abi vaja. Miks see kood ei tööta?

kood:


<?
session_start();
if(!session_is_registered(myusername)){
header("location:login.php");
}
?>

<html>
<body>
Logimine oli edukas!
<form action="?" method="POST">
<input type="submit" name="raha" value="Teeni raha!">
</form>
<?php echo "Su kasutajanimi on: ".$_SESSION['nimi']." | ";?>
<?php

$hostname="localhost"; // Host name
$username="****"; // Mysql username
$password="****"; // Mysql password
$database="****"; // Database name


$db = mysql_connect($hostname,$username,$password);
mysql_select_db($database,$db);


$sqlcmd="select username, password, raha, tervis from liikmed";
mysql_query($sqlcmd);

if($_POST['raha']){
mysql_query("UPDATE liimed SET raha=raha+10 WHERE username=".$_SESSION['nimi']);

echo "Sa teenisid 10 eek!";
}
else
{
echo "Hakka raha tegema!";
}

?>

<br><br>
<a href="logout.php">Logi välja!</a>
</body>
</html>

Täpsemalt, ta ei lisa nupu vajutades rahale kümmet.

_________________________________
Eestikeelsed tasuta PHP õpetused - php.ee
PHP Manuaal - php.net
Jõulu 2008 III: Jyri1234<br>
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
jnt
Veebiguru
Avatar

Liitunud: 3.2.2005
Postitusi: 731
[EEMAL]




postitati 9.8.2009 11:33 Tsiteeri


Mis mõttes ei tööta? Selliste küsimuste peale paneks hea meelega hoiatuse... Võiks ikka natuke kirjeldada ka, mis moodi ei tööta.
GigAHerZ Web - http://jnt.pri.ee/
Banner Exchange - http://be.jnt.pri.ee/
Mission Possible - http://web.zone.ee/mispos/
Black Nova Traders - http://bnt.jnt.pri.ee/
Aktsioon I: jnt
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
jyri1234
Level 9
Avatar

Liitunud: 16.1.2008
Postitusi: 542
[EEMAL]




postitati 9.8.2009 18:48 Tsiteeri


Tsitaat:
Tsitaat: jyri1234
Ma ei taha uut teemat teha ja mul kah abi vaja. Miks see kood ei tööta?

<!-- kood -->

Täpsemalt, ta ei lisa nupu vajutades rahale kümmet.


Ma ütlesin ju! Ta ei lisa MySQL'i andmebaasi kasutajale (kasutaja=username), kelle nimi on $_SESSION['nimi'] rahale otsa kümmet (raha=raha+10).

_________________________________
Eestikeelsed tasuta PHP õpetused - php.ee
PHP Manuaal - php.net
Jõulu 2008 III: Jyri1234<br>
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
fastexp
x )


Liitunud: 16.9.2008
Postitusi: 297
[EEMAL]




postitati 11.8.2009 14:33 Tsiteeri


http://www.kummalised.pri.ee/gmweeb/
Miks ta seal kodukal neid punkte näitab ?
ntx
. - Lae alla
.. - Lae alla
?
ja mul on selline kood: $link = '<a href="<? echo $file; ?>">Lae alla</a>';
ja miks se näitab <? echo $file; ?> aga peaks näitama failinimi.formaat ?

EDIT: Sain korda :)

Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
jyri1234
Level 9
Avatar

Liitunud: 16.1.2008
Postitusi: 542
[EEMAL]




postitati 11.8.2009 15:35 Tsiteeri


Kood:

<?
session_start();
if(!session_is_registered(myusername)){
header("location:login.php");
}
?>

<html>
<body>
Logimine oli edukas!
<form action="?" method="POST">
<input type="submit" name="raha" value="Teeni raha!">
</form>
<?php echo "Su kasutajanimi on: ".$_SESSION['nimi']." | ";?>
<?php

$hostname="localhost"; // Host name
$username="****"; // Mysql username
$password="****"; // Mysql password
$database="****"; // Database name


$db = mysql_connect($hostname,$username,$password);
mysql_select_db($database,$db);


$sqlcmd="select username, password, raha, tervis from liikmed";
mysql_query($sqlcmd);

if($_POST['raha']){
mysql_query("UPDATE liimed SET raha=raha+10 WHERE username=".$_SESSION['nimi']);

echo "Sa teenisid 10 eek!";
}
else
{
echo "Hakka raha tegema!";
}

?>

<br><br>
<a href="logout.php">Logi välja!</a>
</body>
</html>


Ma ei ole päris kindel, aga vist ei toimi see lõik:
Kood:

if($_POST['raha']){
mysql_query("UPDATE liimed SET raha=raha+10 WHERE username=".$_SESSION['nimi']);


Äkki keegi aitaks selle koodi korda seada nii, et kui sa vajutad nuppu(form), lisatakse kasutajale $_SESSION['nimi'] rahal otsa 10.
Ise enam kuidagi ei oska!

_________________________________
Eestikeelsed tasuta PHP õpetused - php.ee
PHP Manuaal - php.net
Jõulu 2008 III: Jyri1234<br>
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
jnt
Veebiguru
Avatar

Liitunud: 3.2.2005
Postitusi: 731
[EEMAL]




postitati 11.8.2009 15:42 Tsiteeri


kui sa nyyd natuke loeks ka oma koodi, n2ed, et liikmed asemel on sul seal liimed. :D
GigAHerZ Web - http://jnt.pri.ee/
Banner Exchange - http://be.jnt.pri.ee/
Mission Possible - http://web.zone.ee/mispos/
Black Nova Traders - http://bnt.jnt.pri.ee/
Aktsioon I: jnt
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
jyri1234
Level 9
Avatar

Liitunud: 16.1.2008
Postitusi: 542
[EEMAL]




postitati 11.8.2009 19:08 Tsiteeri


Tehee.. On jah, aga kuule aitäh ikkagi!

edit:
Ei, ei, ei! See ikkagi ei tööta!
(Nüüd panin "liikmed" ette "w" tähe (sest tabel liikmed oli juba olemas))

Kood:


<?
session_start();
if(!session_is_registered(myusername)){
header("location:login.php");
}
?>

<html>
<body>
Logimine oli edukas!
<form action="?" method="POST">
<input type="submit" name="raha" value="Teeni raha!">
</form>
<?php echo "Su kasutajanimi on: ".$_SESSION['nimi']." | ";?>

<?php

$hostname="localhost"; // Host name
$username="***"; // Mysql username
$password="***"; // Mysql password
$database="***"; // Database name


$db = mysql_connect($hostname,$username,$password);
mysql_select_db($database,$db);




$sqlcmd="select username, password, raha, tervis from wliikmed";
mysql_query($sqlcmd);

if($_POST['raha']){
mysql_query("UPDATE wliikmed SET raha=raha+10 WHERE username=".$_SESSION['nimi']);

echo "Sa teenisid 10 eek!";
}
else
{
echo "Hakka raha tegema!";
}

?>

<br><br>
<a href="logout.php">Logi välja!</a>
</body>
</html>


Ma ei saa ikka aru mis viga sellel koodil on..
Kui keegi oskab, aidake palun!

_________________________________
Eestikeelsed tasuta PHP õpetused - php.ee
PHP Manuaal - php.net
Jõulu 2008 III: Jyri1234<br>
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
jnt
Veebiguru
Avatar

Liitunud: 3.2.2005
Postitusi: 731
[EEMAL]




postitati 11.8.2009 20:17 Tsiteeri


muidugi on tabel liikmed olemas... kuidas sa kujutad ette andmete muutmist (update) tabelis, mida ei eksisteeri? :s
GigAHerZ Web - http://jnt.pri.ee/
Banner Exchange - http://be.jnt.pri.ee/
Mission Possible - http://web.zone.ee/mispos/
Black Nova Traders - http://bnt.jnt.pri.ee/
Aktsioon I: jnt
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
jyri1234
Level 9
Avatar

Liitunud: 16.1.2008
Postitusi: 542
[EEMAL]




postitati 11.8.2009 20:37 Tsiteeri


Ei ta eksisteerib, ma ennem tegin.

Btw, mul see "liikmed" läks ühe portaali peale.

_________________________________
Eestikeelsed tasuta PHP õpetused - php.ee
PHP Manuaal - php.net
Jõulu 2008 III: Jyri1234<br>
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
simmo
Level 10
Avatar

Liitunud: 6.1.2006
Postitusi: 720
[EEMAL]




postitati 12.8.2009 05:34 Tsiteeri


Kas MySql server oskab seda teha : "raha=raha+1" ?

Ma pole selles nii kindel.


Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
jnt
Veebiguru
Avatar

Liitunud: 3.2.2005
Postitusi: 731
[EEMAL]




postitati 12.8.2009 09:33 Tsiteeri


oskab kyll nii... et seal viga ei tohiks olla... iseasi... on sul v2li "raha" ikka mingi int vmt?
GigAHerZ Web - http://jnt.pri.ee/
Banner Exchange - http://be.jnt.pri.ee/
Mission Possible - http://web.zone.ee/mispos/
Black Nova Traders - http://bnt.jnt.pri.ee/
Aktsioon I: jnt
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
fastexp
x )


Liitunud: 16.9.2008
Postitusi: 297
[EEMAL]




postitati 12.8.2009 10:42 Tsiteeri


Jälle üks küsimus. Miks mu kodukal (http://kummalised.pri.ee/gmweeb/index.php) on nii, et kui vajutad mingi kausta peale siis ta ütleb "You don't have permission to access /gmweeb/downl/kaust/ on this server. " ?

Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
jyri1234
Level 9
Avatar

Liitunud: 16.1.2008
Postitusi: 542
[EEMAL]




postitati 12.8.2009 11:14 Tsiteeri


ei, raha ei ole int, varchar on, a selles vist siis ongi viga või??

to fastexp: Vaata kas sellel kaustal on chmod vähemalt 444.
Ma pole kindel, et see toimib, aga proovida ju võib.

_________________________________
Eestikeelsed tasuta PHP õpetused - php.ee
PHP Manuaal - php.net
Jõulu 2008 III: Jyri1234<br>
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
fastexp
x )


Liitunud: 16.9.2008
Postitusi: 297
[EEMAL]




postitati 12.8.2009 11:47 Tsiteeri


Tsitaat:
Tsitaat: jyri1234
ei, raha ei ole int, varchar on, a selles vist siis ongi viga või??

to fastexp: Vaata kas sellel kaustal on chmod vähemalt 444.
Ma pole kindel, et see toimib, aga proovida ju võib.

chmod on 777, aga võibolla on selles viga, et UID ja GID on apache? ja se kaust on tehtud mkdir-iga. vaata pildilt:

Lisatud pilt:
ciews:
pilt.PNG
(106.74kb)

Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
Pilvemees
Moderator
Avatar

Liitunud: 28.7.2007
Postitusi: 791
[EEMAL]




postitati 12.8.2009 12:28 Tsiteeri


Tsitaat:
Tsitaat: fastexp
Jälle üks küsimus. Miks mu kodukal (http://kummalised.pri.ee/gmweeb/index.php) on nii, et kui vajutad mingi kausta peale siis ta ütleb "You don't have permission to access /gmweeb/downl/kaust/ on this server. " ?


htaccessiga midagi vist pigem
Aasta mäng 2009: Pilvemees, valter<br>
Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
jyri1234
Level 9
Avatar

Liitunud: 16.1.2008
Postitusi: 542
[EEMAL]




postitati 12.8.2009 16:01 Tsiteeri


Tegelt, see int ei aidanud :(
Nii teen tabeli:
Kood:

<?php
$sqlcmd="create table wliikmed(
id int auto_increment primary key not null,
username varchar(255),
password varchar(24),
raha int(24),
tervis int(24)

)";


Ja.. Kui juba sisse loginud oled siis selline:
Kood:


<?
session_start();
if(!session_is_registered(myusername)){
header("location:login.php");
}
?>

<html>
<body>
Logimine oli edukas!
<form action="?" method="POST">
<input type="submit" name="raha" value="Teeni raha!">
</form>
<?php echo "Su kasutajanimi on: ".$_SESSION['nimi']." | ";?>

<?php

$hostname="localhost"; // Host name
$username=***"; // Mysql username
$password="***"; // Mysql password
$database="***"; // Database name


$db = mysql_connect($hostname,$username,$password);
mysql_select_db($database,$db);




$sqlcmd="select username, password, raha, tervis from wliikmed";
mysql_query($sqlcmd);

if($_POST['raha']){
mysql_query("UPDATE wliikmed SET raha=raha+10 WHERE username=".$_SESSION['nimi']);

echo "Sa teenisid 10 eek!";
}
else
{
echo "Hakka raha tegema!";
}

?>

<br><br>
<a href="logout.php">Logi välja!</a>
</body>
</html>

Ja minu mõistus tegelt ka enam ei võta!
Mida veel teha??
Miks ta ei lisa rahale kümmet??
Siiani ei ole ükski nõuanne asja korda teinud :(

_________________________________
Eestikeelsed tasuta PHP õpetused - php.ee
PHP Manuaal - php.net
Jõulu 2008 III: Jyri1234<br>
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
Kampsinussu
Level 2


Liitunud: 4.9.2006
Postitusi: 23
[EEMAL]




postitati 12.8.2009 19:41 Tsiteeri


Eeldades, et username on string, siis peaks järgmine rida:
Kood:
mysql_query("UPDATE wliikmed SET raha=raha+10 WHERE username=".$_SESSION['nimi']);

välja nägema hoopis selline:
Kood:
mysql_query("UPDATE wliikmed SET raha=raha+10 WHERE username='".$_SESSION['nimi']."'");

String peab ikkagi jutumärkides olema, isegi SQL-päringus.


Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
jyri1234
Level 9
Avatar

Liitunud: 16.1.2008
Postitusi: 542
[EEMAL]




postitati 12.8.2009 20:19 Tsiteeri


Okey, kohe proovin..

edit: Oi thanks!! Töötab!!
Nüüd veebimängu tegema :)!

_________________________________
Eestikeelsed tasuta PHP õpetused - php.ee
PHP Manuaal - php.net
Jõulu 2008 III: Jyri1234<br>
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
fastexp
x )


Liitunud: 16.9.2008
Postitusi: 297
[EEMAL]




postitati 14.8.2009 12:39 Tsiteeri


Mul on üks küsimus...
Kuidas väljastatakse raha väärtust?
Ma ise proovisin aga ei saanud.

Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
jnt
Veebiguru
Avatar

Liitunud: 3.2.2005
Postitusi: 731
[EEMAL]




postitati 14.8.2009 16:21 Tsiteeri


$r=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT raha FROM liikmed WHERE id=".$id." LIMIT 1"));
echo $r['raha'];

Nii peaks umbes olema... ei pruugi 100% t55tav kood olla, kuna pole ammu enam andmebaasiga otse suhelnud. Alates ajast, kui oma andmebaasi klassi valmis ehitasin, enam ma andmebaasiga otse ei suhtle, vaid l2bi selle. :P

GigAHerZ Web - http://jnt.pri.ee/
Banner Exchange - http://be.jnt.pri.ee/
Mission Possible - http://web.zone.ee/mispos/
Black Nova Traders - http://bnt.jnt.pri.ee/
Aktsioon I: jnt
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
 Lehekülgi:  1  2

Hetkel loevad seda teemat:
Mitte ühtegi - 1 külaline

Mine lehekülje lõppu





Foorumi algbaas põhineb XMB mootoril, modifitseeritud Valter Pundi poolt
Kodulehekülg on tehtud Valter Pundi poolt vpundi ät gmail punkt komm