[ARHIIV] mängumeistrid
Pole sisse logitud. [Logi sisse ]
Mine lehekülje algusesse
Prinditav versioon | Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse  
Keeled ja muud
jyri1234
Level 9
Avatar

Liitunud: 16.1.2008
Postitusi: 542
[EEMAL]




postitati 20.6.2009 18:15 Tsiteeri
Keeled ja muud



<html>
<title>
Vali keel / Select language
</title>
<style type="text/css">
body {
scrollbar-arrow-color: #F3F3F3;
scrollbar-base-color: #F3F3F3;
text-align: left;
background-image: url ('/taust.gif');
}
#container { width: 300px; height: 300px; margin: 2ex; }
#container2 { width: 600px; height: 600px; margin: 2ex; }
#button2 { position: absolute; }
#button2 a img {
position: absolute;
left: 0;
top: 0;
width: 300px;
height: 300px;
border: 0;
}
#button2 a img.primary { z-index: 1; }
#button2 a img.rollover { z-index: -1; }
#button2 a:hover img.rollover { z-index: 2; }

</style>

<body>

<div id="container">
<div id="button2">
<a href="#">
<img class="primary" src="/eesti.gif" alt="Button" />
<img class="rollover" src="/eesti_over.gif" alt="Button" />
</a>
</div>
</div>

<div id="container2">
<div id="button2">
<a href="#">
<img class="primary" src="/english.gif" alt="Button" />
<img class="rollover" src="/english_over.gif" alt="Button" />
</a>
</div>
</div>

</body>

</html>


Miks see kood ei näita tausta (taust.gif) ja kuidas saan ma neid lippe (300x300 px) (lipud keele valimiseks) lehe keskele lükata? (_over tähendab seda pilti kui hiir on peal)

_________________________________
Eestikeelsed tasuta PHP õpetused - php.ee
PHP Manuaal - php.net
Jõulu 2008 III: Jyri1234<br>
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
jnt
Veebiguru
Avatar

Liitunud: 3.2.2005
Postitusi: 731
[EEMAL]




postitati 20.6.2009 18:46 Tsiteeri


css'is vist ülakomad ei kõlvanud. (nagu ka html'is) et proovi jutumärke... ja miks on sul failinimede ees igal pool kaldkriips? :s seda ple küll vaja... tahad üks kataloog kõrgemale, siis on nt "../", tahad alamkataloogi, siis "kataloog/", aga lihtsalt "/" on küll vale asi. Äärmisel juhul tähendab üks punkt hetke kataloogi, ehk siis võimalik "./", aga seda ple ka vaja üldse.

rolloverid teeks ma hoopis reaalsed buttonid, millele paneks background pildi ja mõõdud... <input type="submit">'ile saab ka css'i külge pookida. ;)
Teise võimalusena võiks ka linkile suuruse ja background img anda. Ka nii saaks reaalsest <img> tag'ist lahti. Lihtsalt, tundub nagu natuke üleliigne see img tag.

Rolloveri tekitaks noil 2'l juhul ka taustapildi nihutamise kaudu siis. et taustapilt on 2x nii kõrge kui vaja, millest nt alumine on siis see, kui hiir peal on. Ja siis background-position (oli vist nii) muudaks backgroundi nihutamist. ;)

Paar ideed. :P

css'is saab muidu div'i vmt keskele, kui talle määrata, et:
margin-left: auto;
margin-right: auto;

Nii saab div'i jms keskele. teksti jaoks on muidu veidi teised parameetrid. ;)

GigAHerZ Web - http://jnt.pri.ee/
Banner Exchange - http://be.jnt.pri.ee/
Mission Possible - http://web.zone.ee/mispos/
Black Nova Traders - http://bnt.jnt.pri.ee/
Aktsioon I: jnt
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
jyri1234
Level 9
Avatar

Liitunud: 16.1.2008
Postitusi: 542
[EEMAL]




postitati 20.6.2009 18:55 Tsiteeri


Aga kuidas siis oleks mõtekas JA lihtne rolloverieid teha?
edit: Ei, praegu on pilte mitte buttoneid vaja (või saan ma õigesti aru, et buttoneid saab ka suurteks 300px pildtideks muuta???)
edit2: Kuidas täpselt saab keskele panna (mul ei tule küll ette et mida ma sinna css'i kirjutama peaks)
edit3: Kui keskele panna, kuidas saaks nii, et kaks pilti on koos keskel ja nende vahe on 60px näiteks.

_________________________________
Eestikeelsed tasuta PHP õpetused - php.ee
PHP Manuaal - php.net
Jõulu 2008 III: Jyri1234<br>
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
jnt
Veebiguru
Avatar

Liitunud: 3.2.2005
Postitusi: 731
[EEMAL]




postitati 20.6.2009 20:29 Tsiteeri


1: background'i nihutamisega oleks vist tegelt kõige lihtsam teha rollovereid
2: buttoneid saab ka venitada css'iga. ;) (width ja height)
3: margin-left ja margin-right mõlemad auto'ks... rääkisin ju eelnevas postis
4: tee üks div, mille paned keskele, nende sisse buttonid, millele paned margin'i 30px. ;) siis kõrvuti olles tekib 60px vahe. ;)


Soovitan uurida, mis on margin, mis on padding, mis ja kuidas toimib border ja lisaks vertical-align ja text-align. Need on nagu CSS'i ABC. ;)

GigAHerZ Web - http://jnt.pri.ee/
Banner Exchange - http://be.jnt.pri.ee/
Mission Possible - http://web.zone.ee/mispos/
Black Nova Traders - http://bnt.jnt.pri.ee/
Aktsioon I: jnt
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
jyri1234
Level 9
Avatar

Liitunud: 16.1.2008
Postitusi: 542
[EEMAL]




postitati 21.6.2009 18:51 Tsiteeri


Kõik sain korda peale selle, et lipu piltide alla panna taust (pilt mis on lippude all, pmst nagu taust, aga mul lihtsalt teda lehe keskele ühe korra vaja (horisontaalselt keskele ;))
Kuidas siis seda teha?

_________________________________
Eestikeelsed tasuta PHP õpetused - php.ee
PHP Manuaal - php.net
Jõulu 2008 III: Jyri1234<br>
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
jnt
Veebiguru
Avatar

Liitunud: 3.2.2005
Postitusi: 731
[EEMAL]




postitati 21.6.2009 18:58 Tsiteeri


see div, mis sul kogu jura keskele paneb, pane sellele div'ile taustapilt?
GigAHerZ Web - http://jnt.pri.ee/
Banner Exchange - http://be.jnt.pri.ee/
Mission Possible - http://web.zone.ee/mispos/
Black Nova Traders - http://bnt.jnt.pri.ee/
Aktsioon I: jnt
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
jyri1234
Level 9
Avatar

Liitunud: 16.1.2008
Postitusi: 542
[EEMAL]




postitati 21.6.2009 21:48 Tsiteeri


Eks ma ürita...

edit: Mul rolloverid nüüd backgroundide peal ja selle margin guugeldamine ka aitas!

_________________________________
Eestikeelsed tasuta PHP õpetused - php.ee
PHP Manuaal - php.net
Jõulu 2008 III: Jyri1234<br>
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i

Hetkel loevad seda teemat:
Mitte ühtegi - 1 külaline

Mine lehekülje lõppu





Foorumi algbaas põhineb XMB mootoril, modifitseeritud Valter Pundi poolt
Kodulehekülg on tehtud Valter Pundi poolt vpundi ät gmail punkt komm