[ARHIIV] mängumeistrid
Pole sisse logitud. [Logi sisse ]
Mine lehekülje algusesse
Prinditav versioon | Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse  
koodi viga ( ei oska täpsemalt seletada )
Caupo
Caupo
Avatar

Liitunud: 19.7.2007
Postitusi: 1544
[EEMAL]




postitati 22.7.2008 20:36 Tsiteeri
koodi viga ( ei oska täpsemalt seletada )



if !instance_number(obj_target)=0 then instance_destroy(obj_ukseke)

kas keegi oskab öelda mis sellel koodil viga on?

GM ütleb et wrong number of arguments or function script.
kood on obj_kontrollija stepis


Peeter - Blood Money --- Delayed during tragic technical issues!
Kaklusmäng II: RallitajaStrateegia II: Peeter ja rallitajaRPG II: RallitajaJõulu 2008 I: Rallitaja8bit II: võistlus kestabAktsioon II (2009): Rallitaja
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
Crypton

Avatar

Liitunud: 18.12.2005
Postitusi: 1604
[EEMAL]




postitati 22.7.2008 21:12 Tsiteeri


GM-is on ka selline tore asi nagu syntax-i kontroll.
See umbes

|O
O|

ikoonina. Nimelt ei saa instance_destroy funktsiooni sulgudesse panna objekti mida tahad kustutada. See on funktsioon mis kustutab objekti või tegelikult instance-i kus see kutsutakse.
Kui tahad ühes objektis teist objekti kustutada pead kasutama with-i
nt

with (obj_ukseke)
{
instance_destroy()
}

Maze I: CryptonRalli III: Crypton<br>
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
Caupo
Caupo
Avatar

Liitunud: 19.7.2007
Postitusi: 1544
[EEMAL]




postitati 22.7.2008 22:28 Tsiteeri


irw :D ...ma sain hoopis teist moodi lahendatud oma probleemi :D ja veel lihtsamalt . ei näinud seda enne :D

Peeter - Blood Money --- Delayed during tragic technical issues!
Kaklusmäng II: RallitajaStrateegia II: Peeter ja rallitajaRPG II: RallitajaJõulu 2008 I: Rallitaja8bit II: võistlus kestabAktsioon II (2009): Rallitaja
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum Vaata kasutaja MSN-i
Crypton

Avatar

Liitunud: 18.12.2005
Postitusi: 1604
[EEMAL]




postitati 23.7.2008 13:51 Tsiteeri


ei tohiks olla. "not" ehk ! operaatorit tohib minu arust asetada ka funktsiooni ette. Ainult ma pole kindel mil viisil ta neid vastupidiselt võtab, juhul kui näiteks if küsimuses mitu funkstiooni on.

[Muudetud: 23-7-2008 Crypton]

Maze I: CryptonRalli III: Crypton<br>
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
Crypton

Avatar

Liitunud: 18.12.2005
Postitusi: 1604
[EEMAL]




postitati 23.7.2008 15:11 Tsiteeri


mina kirjutan if-i ühele joonele kui asi on vägagi lihtsalt loetav. Reeglina kui esineb if-i sees palju muutusi või lisa fuktsioone, siis kirjutan mitmele reale. Tihtipeale on sulud muidu ka väga tähtsal kohal! Nii, et neid tark kasutada.
Maze I: CryptonRalli III: Crypton<br>
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
jorss
Level 12


Liitunud: 25.1.2005
Postitusi: 951
[EEMAL]




postitati 23.7.2008 15:46 Tsiteeri


mina kirjutan ka väga tihti if konstruktsiooni ühele reale.
üldiselt ma kasutan pikki "if" plokke väga harva.

ja "if tingimus tegevus" ei ole vigane, ega ebakorrektne.
ega isegi mitte kole tegelt.
kui rääkida veel mittekohustuslikest sümbolitest, siis iga statemendi lõpus peaks olema ;
ja plokid tuleks eraldada tabidega:

if (tingimus)
{
tegevus;
}
else
{
tegevus;
}

ja veel, mulle näiteks käib täiega närvidele see, kui looksulg kirjutatakse küsimusega samale reale.

if (tingimus) { <---näe nii
Platform II: -DMI-; H0lx&jorssJõulumäng I: h0lx&jorssKambakas I: jorss, Perfoon
Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum
Crypton

Avatar

Liitunud: 18.12.2005
Postitusi: 1604
[EEMAL]




postitati 23.7.2008 16:58 Tsiteeri


Eks see ole kõik maitse küsimus. Mina leian, et on kergem lugeda kui if-iga on algus look samal real.
Kui lõpu look kuhugi millegiga ühele reale satub vat siis käib suht närvidele :P.
Lõpuks pole ka eriti teemakohane seda juttu siin ajada :P.

Maze I: CryptonRalli III: Crypton<br>
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada privaatsõnum

Hetkel loevad seda teemat:
Mitte ühtegi - 1 külaline

Mine lehekülje lõppu





Foorumi algbaas põhineb XMB mootoril, modifitseeritud Valter Pundi poolt
Kodulehekülg on tehtud Valter Pundi poolt vpundi ät gmail punkt komm